Ο ασθενής προσπαθεί να βρει το σωστό γιατρό και τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, ώστε να ξαναβρεί την υγεία του. Οι συγγενείς και οι φίλοι συμπάσχουν, πονάνε, προσπαθούν να βοηθήσουν και πολλές φορές δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν σε ένα κουρασμένο και κατακερματισμένο από την οικονομική κρίση σύστημα να βοηθήσουν. Άλλες φορές τα καταφέρουν καλά και άλλες όχι. Στο χώρο αυτό θα δημοσιεύονται ιστορίες και απόψεις με κύριο σκοπό να κατανοήσουμε και να συναισθανθούμε τη θέση του άλλου, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε το Δικαίωμα μας στην Υγεία.

Συνήθως οι ασθενείς μου αποφεύγουν να μου πουν σημαντικές πληροφορίες, αναφορικά με τον τρόπο ζωής τους.

Γιώργος: Γενικός Γιατρός
Share Post

Πάντα προτρέπω τους ασθενείς μου να μοιραστούν μαζί μου τις ανησυχίες τους και τι τους προβληματίζει, αλλά και να μου μιλήσουν για την εμπειρία τους από τη θεραπεία.

Νίκος: Παθολόγος
Share Post

Αποφεύγω να συζητήσω αναλυτικά με τον ασθενή μου, γιατί δεν ξέρω πως να διαχειριστώ το άγχος και τη στεναχώρια του.

Μαρία: Ογκολόγος
Share Post

Πάντα, στο τέλος της επίσκεψης ρωτάω τους ασθενείς μου να μου πουν τι κατάλαβαν από όλα όσα τους είπα. Έτσι, είμαι σίγουρη ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος και ότι θα ακολουθήσουν σωστά τις οδηγίες που τους έδωσα.

Ειρήνη: Παθολόγος
Share Post

Η Άννα ήρθε στο ιατρείο μου και μου είπε ότι όλα πήγαιναν καλά. Κατάλαβα όμως, από τη συμπεριφορά της ότι ήταν πολύ πιεσμένη. Άρχισα να συζητάω μαζί της: «λέτε ότι τα καταφέρνετε καλά, αλλά έχω την αίσθηση ότι παλεύατε πολύ με αυτή τη θεραπεία και σας δυσκολεύει». Χαμογέλασε και άρχισε να το συζητάει. Για πρώτη φορά, έφυγε από το ιατρείο χαρούμενη και με αυτοπεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Ηλίας: Ογκολόγος
Share Post

Ο ασθενής μπήκε στο ιατρείο μου φανερά καταβεβλημένος. «Τι έχετε;» τον ρώτησα. «Έχω κουραστεί και βαρεθεί με τη θεραπεία», μου είπε. «Ποιά πτυχή της θεραπείας έχετε βαρεθεί πιο πολύ;» του είπα. «Το γεγονός ότι θα πρέπει να παίρνω τόσα πολλά χάπια» μου απάντησε. Του εξήγησα ότι υπάρχει αντίστοιχη θεραπεία σε ενέσιμη μορφή. Ξεκίνησε να κάνει τις ενέσεις αντί να λαμβάνει χάπια. Τώρα είναι πολύ πιο ευχαριστημένος.

Δημήτρης: Ρευματολόγος
Share Post

Είχα πολύ άγχος, θα έπρεπε να της ανακοινώσω ότι είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Την κάλεσα στο γραφείο μου. Ζήτησα να μη μας ενοχλήσει κανείς. «Σαφώς αυτό που θα σας πω δεν είναι κάτι που θα θέλατε να ακούσετε το ξέρω», «εύχομαι η είδηση ​​να ήταν καλύτερη», αλλά θα πρέπει να σας πω τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγγελική: Ογκολόγος
Share Post