Ο ασθενής προσπαθεί να βρει το σωστό γιατρό και τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, ώστε να ξαναβρεί την υγεία του. Οι συγγενείς και οι φίλοι συμπάσχουν, πονάνε, προσπαθούν να βοηθήσουν και πολλές φορές δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν σε ένα κουρασμένο και κατακερματισμένο από την οικονομική κρίση σύστημα να βοηθήσουν. Άλλες φορές τα καταφέρουν καλά και άλλες όχι. Στο χώρο αυτό θα δημοσιεύονται ιστορίες και απόψεις με κύριο σκοπό να κατανοήσουμε και να συναισθανθούμε τη θέση του άλλου, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε το Δικαίωμα μας στην Υγεία.

Φοβόμουν να μιλήσω στο γιατρό μου, νόμιζα ότι τον απασχολώ χρονικά και σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο του. Έφυγα με πολλές απορίες μετά την επίσκεψη. Λίγες μέρες μετά διέκοψα τη θεραπεία.

Ειρήνη: Ασθενής με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα
Share Post

Έγινε η διάγνωση, ξεκίνησα τη θεραπεία, έμπαινα 3 φορές τη μέρα στο διαδίκτυο και έψαχνα πληροφορίες που αφορούσαν την ασθένεια μου. Γράφτηκα μέλος σε σελίδες ασθενών.

Μαρία: Ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Share Post

Ο γιατρός μου δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να με ακούσει και να καταλάβει τα οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζω λόγω της ασθένειας μου. Αυτή η συμπεριφορά του με κάνει να τον εμπιστευτώ περισσότερο και να εφαρμόσω όλα όσα μου προτείνει για να διαχειριστώ καλύτερα την ασθένεια μου.

Νίκος: Ασθενής με Έμφραγμα
Share Post

Ο γιατρός μου ποτέ δεν μου εξηγεί γιατί πρέπει να πάρω τα φάρμακα απλά μου γράφει τη συνταγή.

Μανώλης: Ασθενής με Διαβήτη
Share Post

Ο γιατρός μου είπε να πάω κατευθείαν χειρουργείο. Το συζήτησα με ένα φίλο μου και μου είπε ότι ένας γνωστός του δεν χειρουργήθηκε, αλλά αντιμετώπισε το πρόβλημα με φάρμακα και φυσικοθεραπεία.

Θανάσης: Ασθενής με Ορθοπεδικό Πρόβλημα
Share Post

Θέλω ο γιατρός μου να μου αφιερώνει χρόνο και να μην αισθάνομαι ότι τον ενοχλώ.

Άννα: Ασθενής με Ψωρίαση
Share Post

Έπαθα σοκ! Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή που μου ανακοίνωσε τη διάγνωση.

Κατερίνα: Ασθενής με Καρκίνο Μαστού
Share Post

Έχω πολλές απορίες σχετικά με το πως θα διαχειριστώ την αρρώστια μου.

Νίκος: Ασθενής με Σακχαρώδη Διαβήτη
Share Post

Ο γιατρός είναι πολύ αυστηρός μαζί μου. Συχνά φοβάμαι να του μιλήσω, μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν ενδιαφέρεται και πως το μυαλό του είναι αλλού.

Μαρία: Ασθενής με Ερυθυματώδη Λύκο
Share Post